20:09 Де їдять кішок | |
Котяче м’ясо вживають в їжу в Китаї і В’єтнамі. Однак у важкий час кішок їли і в інших країнах. Наприклад, під час голоду в блокадному Ленінграді. У 1996 році в аргентинській пресі писалося про вживання котячого м’яса в їжу в трущобах міста Росаріо, але насправді така інформація була в ЗМІ Буенос-Айреса. У 2008 році повідомлялося, що котятина є основною частиною раціону жителів Гуандуна в Китаї. Туди звозили кішок з північної частини Китаю, а одна компанія поставляла до 10 000 кішок в день з різних районів Китаю. Протести в багатьох провінціях Китаю призвели до того, що місцева влада міста Гуанчжоу вжили рішучих заходів, спрямованих проти торговців кішками та ресторанів, які пропонували Котятину. Хоча закон, який забороняє вживати в їжу котяче м’ясо, так і не був прийнятий. В ресторанах застосовуються варварські способи катування тварин. Їх доводять до стану, близького до смерті і занурюють в киплячу воду. Вважається, що через величезну кількість адреналіну в крові тварини перед смертю м’ясо стає більш ніжним і смачним. А ось в’єтнамці Котятину вживають в цілях оздоровлення, вважаючи, що це м’ясо допомагає при астмі, туберкульозі, серцевих та інших захворюваннях. На задньому дворі в’єтнамських ресторанів часто можна побачити клітки з різномастими кішками – явний знак того, що замовляти м’ясо в цьому закладі не варто. Вважається, що жителі міста Віченца в Північній Італії їдять кішок, хоча останній факт цього мав місце кілька десятиліть тому. У лютому 2010 року відомий італійський гурман був розкритикований в телевізійному шоу за те, що розповів про нещодавні випадки вживання в їжу котячої тушонки в італійській області Тоскана. Під час голоду в Першу і Другу світову війну в Європі часто видавали Котятину за м’ясо австралійських кроликів. В деяких в’єтнамських ресторанах блюдо з котятини в горщиках подають під назвою «маленький тигр», а всередині цих закладів найчастіше можна зустріти клітки з кішками. | |
|
Всього коментарів: 0 | |